Böcker

Hedda och Vera flyttar

Författare: Madelene Thiger
Illustratör: Sandra Brunnström

Hedda och Vera flyttar är en bok för barn, 6-9 år, som skildrar vad som händer när föräldraansvaret brister. Vem lagar mat, vem nattar och vem tröstar när mamma och pappa inte är där?


Den verklighetsbaserade barnboken om systrarna Hedda och Vera riktar sig till dem som har det jobbigt hemma, men också till alla som behöver förstå mer om livets svårigheter i en familj. En bok som passar bra att läsa tillsammans med sitt barn, eller som diskussionsunderlag i skolan och för yrkesgrupper som arbetar med unga till vardags.


Boken baseras på samtal med vuxna som i sin barndom har varit familjehemsplacerade, och personer verksamma inom socialtjänsten, barnpsykologin, Socialstyrelsen och andra aktörer inom familjehemsförmedling. 


Beställ boken här!


Fler böcker

Madelene Thigers ambition är att skriva en bokserie som skildrar situationen för barn som växer upp i ett oroligt hem, där föräldraskapet brister eller helt saknas. Hedda och Vera flyttar är den första boken. 

– Det handlar om att barn ska få vara barn. Att få kärlek, mat och hjälp med läxorna av sina föräldrar är självklarheter för de allra flesta, men långt ifrån alla har den lyxen i sin vardag, säger Madelene Thiger.  


Hon och illustratören Sandra Brunnström hoppas att boken kan komma till nytta för de som har det jobbigt hemma, men också för alla som behöver förstå mer om livets svårigheter i en familj.  


Brister i föräldraskapet gör att tusentals barn riskerar att fara illa och placeras i familjehem varje år – och det finns ett stort mörkertal. 


– Drivkraften är att belysa problemet. Om ett enda barn blir hjälpt så är det värt allt arbete, säger Madelene Thiger.  Kontakt

E-post

Öppettider

Måndag - Fredag
09:00 - 17:00
Lördag - Söndag
Stängt